Το Amorgos Diving Center, σε συνεργασία με το Hotel Vigla, το Askas Pension και τη κ. Βλαβιανού Σοφία, προκηρύσσουν αγώνες ορεινού τρεξίματος στο νησί της Αμοργού, με την επωνυμία Amorgos Trail Challenge, υπό την αιγίδα και συνδιοργάνωση του Δήμου Αμοργού.

Τα αγωνίσματα που περιλαμβάνει το Amorgos Trail Challenge είναι:

  1. Spike ή Κατάκτηση Κορυφής 3 χιλιομέτρων (σε περίπτωση καιρικών συνθηκών που δεν επιτρέπουν την μετάβαση στην νησίδα Νικουριά, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να μεταφέρει την διαδρομή σε δευτερεύουσα τοποθεσία)

  2. Αγώνας ορεινού τρεξίματος 18 χιλιομέτρων

  3. Αγώνα ορεινού τρεξίματος 7,5 χιλιομέτρων

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1.       Ημερομηνία Διεξαγωγής Αγώνων

Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

 2.       Αφετηρία Τερματισμός

α) Spike 3 χλμ: Αφετηρία και τερματισμός η παραλία της νησίδας Νικουριά.

β) 18 χλμ: Αφετηρία ο χώρος πάρκινγκ της Μονής Χοζοβιώτισσας, και τερματισμός η παραλία της Αιγιάλης.

γ) 7,5 χλμ: Αφετηρία και τερματισμός η παραλία της Αιγιάλης.

3.       Στοιχεία Αγώνων:

α) Spike 3 χλμ.:

Ώρα 1ης Εκκίνησης: 11.00   *εκκινήσεις θα γίνονται ανά 15′

Περιγραφή της Διαδρομής: 

β) Αγώνας 18 χλμ:

Ώρα Εκκίνησης: 9.00

Περιγραφή της Διαδρομής: 

 γ) Αγώνας 7,5 χλμ:

Ώρα Εκκίνησης: 10.00

Περιγραφή της Διαδρομής: 

4. Δικαίωμα Συμμετοχής

Για να συμμετάσχει κάποιος στα αγωνίσματα Spike και 18 χλμ, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και να έχει υπογράψει την σχετική υπεύθυνη δήλωση κατά την υποβολή της συμμετοχής του.

Στον αγώνα των 7,5 χλμ θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του και ο γονέας/κηδεμόνας του να έχει υπογράψει την σχετική υπεύθυνη δήλωση. 

5. Διακρίσεις – Έπαθλα

5.1 Διακρίσεις Έπαθλα

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.  Κύπελλο απονέμεται μόνο στους 3 πρώτους άνδρες και τις 3 πρώτες γυναίκες των αγωνισμάτων Spike + 18km και Spike + 7,5km

6. Χρονικό Όριο Ολοκλήρωσης Αγώνων

Το χρονικό όριο τερματισμού για τον αγώνα των 18 χλμ είναι 3 ώρες.

7. Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση Αποτελέσματα

8.1 Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση των αγωνισμάτων του Amorgos Trail Challenge, καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει εταιρεία επίσημης χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να φορούν τον αριθμό συμμετοχής τους με το ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης, που παραλαμβάνουν από το Κέντρο Εγγραφών.

Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης, για την καταγραφή των χρόνων θα υπάρχουν:

Οι αγωνιζόμενοι που δε θα εμφανίζουν ηλεκτρονική ένδειξη στα παραπάνω αναφερόμενα σημεία δεν θα κατατάσσονται.

         8.2 Αποτελέσματα

Τα ανεπίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται στο διαδίκτυο αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων, δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να υποβάλλει ένσταση εντός πέντε ημερολογιακών ημερών. Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται εντός δέκα (10) εργασίμων ημερών. 

  1. Κέντρο Εγγραφών (Registration Center)

Όλες οι έγγραφες στον αγώνα θα γίνονται μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα www.amorgostrailchallenge.gr . Οι ενδιαφερόμενοι αθλητές έχουν διορία μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου 2017 για να δηλώσουν συμμετοχή.

10. Επικοινωνία

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ Ιωάννα Συνοδινού

ΤΗΛ. 693 677 2505

EMAILamorgostrails@gmail.com

WEBSITE: www.amorgostrailchallenge.gr

 2017 © amorgostrailchallenge.gr. All rights reserved.

Στα πλαίσια του:

Η δημιουργία του Cyclades Trail Cup έρχεται να ολοκληρώσει την προσπάθεια μεμονωμένων διοργανωτών από τις Κυκλάδες στην δημιουργία μιας σειράς ορεινών αγώνων με κοινό όραμα. Σκοπός των αγώνων είναι η ανάδειξη κάθε φορά της εκάστοτε τοποθεσίας καθώς και η ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού.
Το 2016, με αφορμή την τριλογία αγώνων σε Τήνο, Σύρο και Άνδρο, γεννήθηκε το “Πρωτάθλημα Ορεινού Τρεξίματος Κυκλάδων” ή αλλιώς “Cyclades Trail Cup”. Σκοπός του Πρωταθλήματος είναι να προσφέρει κίνητρο στους αθλητές να συμμετάσχουν στα αγωνίσματα και να γνωρίσουν τα νησιά των Κυκλάδων μέσα από διαδρομές απόλυτα προσαρμοσμένες στην τοπογραφία της εκάστοτε περιοχής.

Για το το 2017 το Cyclades Trail Cup περιλαμβάνει 6 αγώνες στα ακόλουθα νησιά: Νάξο, Αμοργό, Σύρο, Άνδρο, Δονούσα και Τήνο. Διαβάστε περισσότερα για το Πρωτάθλημα και τους αγώνες του στο http://cycladestrailcup.gr/